lördag 28 februari 2009

Mot Blåhammaren med solsken i blicken..

En underbart solig lördag med spring i benen och tron om en lätt dags etapp. Laddade med goda mackor, fikabröd och Oboj i packningen för att känna känslan av lite lättsam lördags tur, vilket man inte annars har nedpackat i den väl begränsade packningen i pulkan som ändå väger runt 50 kilo.
Nu blev de 19 km till Blåhammaren väldigt tunga! Hela vägen var opsårad och största delen mycket snö. Vi gjorde misstaget att inte äta riktig lunch då vi endast åt de goa fikat vid 12, då klockan var 16.00 var det enda raka att sätta sig i vindsäcken, vinden hade även den tilltagit, och äta varsin Real torrmat. Tog tid att känna energin återvända, sista biten till Blåhammaren blev en rejäl kamp mot snön, men tanken på middag och bastu fick oss att fortsätta ändas fram, annars hade vi inte tvekat att slå upp tältet vid middagen. Sista biten turades vi om att gå först med Nori, tills ljuset från stationen lyste med sitt välkomnande sken.
Väl framme har vi matat vovvarna som nu sover inne i räddnings rummet, bredvid vårt rum. De sov inne även förra natten i Sylarnas hundstugan, gäller att passa på att spara energi och krafter för dem.
Nu har vi fått en härlig middag och stormen viner rejält ute, vi överväger att stanna här till måndag då det enligt prognos sägs bli fortsatt storm med snö imorgon. Vi har bara tagit oss en vilodag än så länge så det vore kanske helt lägligt med tanke på att det efter Blåhammare blir tält en lång tid framöver.
Nu säger vi go natt och hoppas även ni sover lika gott som vi!

3 kommentarer:

 1. Så bra att ni tar väl hand om mina grannars och arbetskamraters husdjur! Verkar väl helt rätt att vila lite inför nästa etapp... Jag pratade med ena matten idag, som hade fått sms från Mieskentjakke.
  Det är verkligen kul att följa er på bloggen, fåtöljsport när den är som bäst!
  Kram Ebba

  SvaraRadera
 2. Hej hopp på er... kul att läsa om er å doggisarna. Hoppas allt e bra. Pratade med Vickis igår att vi måste åka å möta upp er när ni kommer hit upp. Typ keb kanske...
  kramar å ta hand om er/Anna

  SvaraRadera
 3. Hej Mattias,
  läste nyss repotaget om er på op.se och det låter superspännande med er expedition! Lycka till i fortsättningen! Givetvis kommer jag att fortsätta läsa er blogg...
  /Lina

  SvaraRadera